mask
Melik Vatan Yapay Zekâ Kullanımı ve Prompt Mühendisliği
  • icon Uzun Video İçeriği
    Döküman + Video + Canlı Ders
  • icon Ömür Boyu Erişim
    İstediğiniz zaman istediğiniz yerden kursa devam edebilirsiniz.
  • icon Sertifika
    Kurs sonunda Üniversite onaylı E- Devlette görüntülenebilen sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz.

Eğitim İçeriği
YAPAY ZEKA (AI) NEDİR?

Yapay zekâ, en basit şekilde belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgileri yineleyerek kendilerini geliştirebilen sistemler olarak tanımlanır.


Yapay zekayı günümüz teknoloji sistemlerinden ayıran en önemli özellik insan zekasını taklit edebilmesidir.


Bu sistem, var olan durumları gözlemleyerek daha önceden belirlenen parametreler doğrultusunda ilgili durumu işler ve buna yönelik bir tepki verir. Bu süreçte, yapay zekâ duruma ilişkin verileri hızlı, yinelemeli ve akıllı algoritmalarla birleştirilerek işler.


  • Yapay Zekâ Neden Önemlidir?

    Yapay zekâ, veriler aracılığıyla tekrarlayan öğrenmeyi ve keşfetmeyi otomatikleştirir. Ancak yapay zekâ, donanım odaklı robotik otomasyondan farklıdır. Manuel görevleri otomatikleştirmek yerine, YZ sık, yüksek hacimli, bilgisayarlı görevleri güvenilir ve yorulmadan gerçekleştirir. Bu tip otomasyon için, sistemi kurmak ve doğru soruları sormak insanın sorgulaması nedeniyle hala gereklidir. YZ mevcut ürünlere zekâ katıyor. Çoğu durumda, YZ bireysel bir uygulama olarak satılmaz. Bunun yerine, Siri’yi yeni nesil Apple ürünlerine bir özellik olarak eklenmiş gibi, zaten kullandığınız ürünler YZ yetenekleriyle geliştirilecektir.

  • Otomasyon, konuşma platformları, botlar ve akıllı makineler, güvenlik istihbaratından yatırım analizine kadar evde ve işyerinde birçok teknolojiyi geliştirmek için büyük miktarlarda verilerle birleştirilebilir. YZ, verilerin programlamayı yapmasına izin vermek için aşamalı öğrenme algoritmaları aracılığıyla uyum sağlar.

    YZ, algoritmada bir beceri elde etmek için verilerdeki yapı ve düzenleri bulur: Algoritma bir sınıflandırıcı veya bir sorgu olur.

    Yani, algoritma nasıl satranç oynamayı öğretebiliyorsa, bir sonraki çevrimiçi olarak hangi ürünü önereceğini öğretebilir. Modeller yeni veriler verildiğinde uyarlanır. Geri yayılım, modelin ilk cevabı tam olarak doğru olmadığında eğitim ve veri ekleyerek ayarlamasını sağlayan bir YZ tekniğidir. YZ, birçok gizli katmanı olan sinir ağlarını kullanarak daha fazla ve daha derin verileri analiz eder.

    Beş yıl önce beş gizli katmanla bir sahtekarlık tespit sistemi kurmak neredeyse imkansızdı. Tüm bunlar inanılmaz bilgisayar gücü ve büyük verilerle değişti. Derin öğrenme modellerini eğitmek için çok fazla veriye ihtiyacınız var, çünkü doğrudan verilerden öğreniyorlar. Ne kadar fazla veri besleyebiliyorsanız, o kadar doğru olurlar. YZ, daha önce imkânsız olan derin sinir ağları ile inanılmaz bir doğruluk elde etti. Örneğin, Alexa, Google Arama ve Google Fotoğraflar ile etkileşimleriniz derin öğrenmeye dayanır – ve bunları kullandıkça daha doğru olmaya devam ederler. Tıp alanında, derin öğrenme, görüntü sınıflandırma ve nesne tanıma gibi yapay zekâ teknikleri artık yüksek eğitimli radyologlarla aynı doğrulukta MRI’larda kanser bulmak için kullanılabilir. YZ verilerden en iyi şekilde yararlanır.

    Algoritmalar kendi kendine öğrenirken, verilerin kendisi fikri mülkiyet haline gelebilir. Cevaplar verilerdedir; onları çıkarmak için sadece YZ uygulamanız yeterlidir. Verilerin rolü artık her zamankinden daha önemli olduğundan, rekabet avantajı yaratabilir. Rekabetçi bir sektörde en iyi verilere sahipseniz, herkes benzer teknikler kullanıyor olsa bile, en iyi verilere sahip olan kazanacaktır. Yapay Zekâ eğitimimize kaydolarak bu alanda kendinizi geliştirin. Bu dünyayı yönetenlerden biri olun.


Kimler Katılabilir?

Yapay Zekâ Kullanımı Eğitici Eğitmenliği Programına yaş sınırı olmaksızın Türkiye’nin her yerinden veya yurtdışından Yapay Zekâ konusunda kendisini geliştirmek isteyen herkes katılabilir. Yapay Zekâ eğitimi kullanımı esas aldığından dolayı herhangi bir kodlama bilgisi olmayan katılımcılar da eğitim sonunda yapay zekâ konusunda gerekli yetkinliğe haiz olabileceklerdir.


Eğitim İçeriği
  • Yapay Zekâ 101
  • Yazılım Dünyasına Giriş
  • Yapay Zekaya Algoritmalarına Giriş
  • Günümüz Yapay Zekâları Nasıl Çalışır?
  • Günümüz Yapay Zekâ Uygulamaları
  • Mesleklere Göre Yapay Zekâ Uygulamaları
  • Nedir Bu Prompt?
  • Prompt Mühendisliği
  • Prompt Başlangıç- Orta ve İleri Seviye Uygulamaları
  • Canlı Dersler

  • Melik Vatan / Yapay Zeka Mühendisi
    egitmen

    İlkokul yıllarında TÜBİTAK yarışmalarında yer alarak mühendislik serüvenine başladı. Ortaokul yıllarında yazılım öğrenmeye başlayarak alanında ilk projelerini üretti. Lise yıllarında geliştirdiği Yapay Zeka, Makine Öğrenimi projeleri ile İstanbul (1), Türkiye (3) ve Dünya (4) dereceleri almaya hak kazandı.


    Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp okuluna seçilen ilk 90 asil arasında yer aldı. Yapay zeka üzerine çalışmalarını geliştirerek Makine ve Derin Öğrenme konusunda birçok proje geliştirdi. İkinci üniversite yıllarında iken "Knowledge Representation" alanında bir ilk niteliğinde bir eğitim Chat botu geliştirdi. Bu Chat bot ile Türkiye birinciliği, New York'ta girişimcilik eğitimi kazandı ve Silikon vadisinden davet aldı.


    Aldığı davet ile Silikon vadisinden teklif alan en genç Türk ünvanına sahip oldu ve basında yer aldı. Savunma, Sağlık ve eğlence sektöründe yapay zeka projeleri üretti ve çalıştı. Girişimcilik üzerine de çeşitli eğitimler aldı. Pekiştirme öğrenme, Derin Pekiştirme Öğrenme, Meta Öğrenme, İmitasyon Öğrenme konuları ile yapay zeka alanında kendini ve çalışmalarını geliştirdi. Almanya'da dünya birinciliği ve üçüncülüğü, Global Bilim olimpiyatında ise olimpiyat birinciliği kazandı.


    Dell :Envision the Future global yapay zeka yarışmasında, Türkiye birinciliği kazandı ve Türkiye'yi temsil ederek, Dünya derecesi aldı. Microsoft, IBM, Nvidia, Google, Deep Learning.AI, Sas, Amii gibi yapay zeka alanının en iyilerinden yapay zeka eğitimleri aldı. Stanford, MIT, California, Michigan State, Washington, John Hopkins, HSE, Londra, Toronto, Maryland, Colorado, Koç, Priceton, Duke Üniversitelerinden ise Yapay Zeka alanında eğitimler alıp sertifikalar almaya hak kazandı. Çeşitli yapay zeka ve girişim topluluklarında aktif yer alarak konferanslar ve eğitimler verdi.


    Yaptığı projeler ve aldığı başarılar sonucunda Darpa ve Nasa kurumlarından iş teklifleri aldı ama tercihini Türk Savunma Sanayii sektöründe kullandı. Şu an Türkiye'de savunma sanayinde yapay zeka mühendisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda yapay zeka üzerine yüksek lisansta akademik kariyerine de yön vermekte ve bu alanda makalelerini oluşturmaya başlamaktadır. 12 senedir çeşitli projeler geliştirmekte, 6 senedir yapay zeka konuları üzerine çalışmalar yapmakta ve 3 senedir yapay zeka girişimciliği üzerine çalışmalar yapmaktadır

    Projeler
    • Beyin Tümörü Tespit Eden Yapay Zeka
    • GANs ile Kargo Ajanı Projesi
    • Derin Öğrenme İle Akıllı Tarım (Doğuş Üniversitesi)
    • CWA, İleri otomasyon ile Fotosentez Üretimi
    • Meta Öğrenme ile Sonar Dedektör projesi
    • Wimb, “Knowledge Representation” Eğitmen ChatBot Projesi
    • Bite (Hayvan Isırıklarını Analiz Eden Mobil Yapay Zeka)
    • Ebabil (Yarı Drone – Yarı İha projesi)

    Şimdi Başvur
    Altın Kariyer Akademi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
    KABUL ET
    close
    Hotline